Rallylydnad Nybörjare Tävling (3/7 – 11/9)

Rallylydnad bygger på glädje och samarbete mellan föraren och hunden, det är en sport för alla (både förare och hundar). Rallylydnad ger dig god kontakt och följsamhet med din hund. Ekipaget genomför en bana med ett antal skyltar, på varje skylt står det vad ekipaget ska göra.

Målgrupp: I denna kurs vänder vi oss både till dig som har gått rallylydnad nybörjare eller har läst på momentbeskrivningarna för rallylydnad nybörjare (behöver du hjälp att hitta dem så hör gärna av dig). Vi kommer att träna slingor/banor på nybörjarnivå och vi kommer även snegla lite åt fortsättningsklassen

Omfattning: 6 st lördagar med start 3 juli, kl. 9.00-11.00 varannan vecka, detta kan modifieras OM tävlingarna börjar igen men då kommer vi att ha en dialog om vilka dagar och tider som passar bäst.

Förkunskaper: God kontakt med hunden och den kan sitt, ligg och stå och kunna momentutförandet i nybörjarklass

Mål: Tävla i rallylydnad nybörjarklass och förbereda sig för start i fortsättningsklass

Kursledare: Erika Elgström

Kursdeltagare: Max 6 ekipage

Anmälan: Anmälan via mail eller sms till Erika Elgström
erika_elgstrom@hotmail.com, 0756-60 54 75

Pris: 1 200 kr + ev. medlemsavgift som betalas in före kursstart till Bankgiro: 679-0984 (Swedbank), glöm inte att ange: Rally Nybörjare, namn på förare och hundens namn.

Innehåll: Uthållighetsträning, belöningsteknik, tävlingstaktik och vanliga avdrag i rallylydnad och hur man bygger en bana.