Inkallning och lösträning 13/7 – 3/8

Preliminära tider: lördag 13/7, 20/7, 3/8 kl:9.00 – 12.00

Vi som håller kursen:

Maria Venhammar, 072-5572419, mariavenhammar@gmail.com

Jane Ahlberg, 0707-900965, jane.ahlberg@hotmail.com

Kursavgift: 1800:-. Du måste vara medlem i Råådalens BK .

Kursbeskrivning: Vem vill inte ha en hund som kommer när man kallar oavsett vad den är på väg till? Vem vill inte ha en hund som kan vara lös utan att springa fram och mucka gräl med andra hundar? Det är svårt med hundar av vissa raser men med mycket träning går det alltid att få det bättre. Under kursen får ni lära hunden vad den tjänar på att göra och vad som inte är lönsamt. Ni får lära hunden att lyssna på er och att använda belöningar av olika slag på rätt sätt.  Att ni är det roligaste och mest betydelsefulla som finns för er hund.

Plats: Råådalens BK +  andra ställen (bil behövs?).

Deltagare: max 8 ekipage.

Anmälan/medlemskap: Om du är intresserad av att delta på kursen så anmäl dig senast 5/7 till mariavenhammar@gmail.com. Kursavgiften ska betalas till bg 5646-9000 (MV’S Hund- och Hundägarutbildning. Ange namn och kurs.) senast 1 vecka efter att du fått bekräftelse på att du kommit med på kursen.  Mer info om medlemskap hittar du under ”Bli medlem” på hemsidan (www.raadalensbk.se )

Fika: tar du själv med om du vill ha.

  • Löptik kan inte delta.
  • Din hund ska vara vaccinerad mot valpsjuka.
  • Hund som är direkt aggressiv mot andra hundar kan inte delta.
  • Du måste ha gällande hemförsäkring eller annan försäkring som täcker skada din hund kan orsaka.

Preliminärt kursinnehåll:

  • Belöning
  • Inlärning av inkallnings-signal
  • Inlärning av brytande-signal
  • Sätta gränser och vara tydlig
  • Linträning Följa sin ägare