Våra träningsgrupper

I en träningsgrupp träffas vi och hjälps åt att få ut så mycket som möjligt av ett träningspass, utan instruktörer. Det innebär att var och en själv tar ansvar för vad ni som ekipage behöver träna på, även om man har ett stöd från de övriga medlemmarna i träningsgruppen.

Om man behöver hjälp med inlärning, moment eller bara har ett generellt problem, så kan man diskutera lösningar, få feedback och utvärdering från träningsgruppen. Genom denna diskussion och utvärdering utvecklas alla deltagare i gruppen.

En träningsgrupp är garanterad plats på appellplanen och/eller klubbens träningsmarker. Kravet är att det finns en ansvarig för gruppen som sköter inrapportering till Studiefrämjandet, att gruppen är öppen för alla (i mån av plats) och att den annonseras på hemsidan och i Facebookgruppen. Alla deltagare måste vara medlemmar i Råådalens Brukshundklubb. Våra träningsgrupper är gratis (sökgrupperna erlägger en mindre markavgift). 

Är ni intresserade av att starta en träningsgrupp, kontakta styrelsen!

Agility

Träningsgruppen i agility är till för dig som tränar agility med din hund och som vill göra detta tillsammans med andra. Gruppen bygger tillsammans en valfri agility/hopp-bana varannan vecka, och den andra veckan finns möjligheten att träna på redan färdigbyggd bana i svårighetsgrad klass 1–2. Gruppen anpassar sina banor efter deltagarnas önskemål och kunskapsnivå, ofta finns även två banalternativ i samma bana, vilket möjliggör olika svårighetsgrader. Träningsgruppen är till för alla som känner att de är redo att träna någorlunda på egen hand på en färdigbyggd bana (träningsgruppen lämpar sig inte för rena nybörjare).

Tanken med gruppen är att medlemmarna kan peppa och stötta varandra till en mer meningsfull och givande träning.

Träningsgruppen träffas på torsdagar med start den 30 mars. Tiden är 18:30 – ca. 20:30. Träningsgruppen ansvarar för att banan byggs om på torsdagar jämna veckor. Under ojämna veckor kommer banan att byggas om av Coachgruppen som använder banan i sin kursverksamhet, så länge kursen pågår. Under dessa tider är Stående Banan låst till dessa grupper.


Är du intresserad av att vara med i träningsgruppen?
Anmäl dig via formuläret.

Tisdagsgruppen

Det här är gruppen där vi tränar alla sorters lydnadsmoment inom både lydnad och bruks. Du tränar på din egen nivå. Vi lägger störst vikt på störning – då detta är något som man inte kan träna på egen hand.

Under denna träning, kan hundar komma på inkallning korsan och tvärsan eller så kommer det en boll farande. Gruppen är skapad just för störningträning, så man kan inte klaga på detta.

Vi börjar alltid med platsliggning och sittande i grupp, därefter kör vi ofta något gemensamt. Sedan avslutas det hela med egen träning. OBS, detta är ingen kurs, så man ska ha grunderna i hur man tränar hund.

Medlemsskap i Råådalens Brukshundklubb krävs.
Vid frågor kontakta Eva Hurtig på telefon 0734-41 20 75.
Vi träffas tisdagskvällar mellan kl. 18.30-19.30.

OBS! Gruppen kan träffas på andra platser än på klubben. Kontakta därför Eva innan ni åker till tisdagträningen för att få veta var gänget tränar!

Alla är varmt välkomna!

Rallylydnad

Rallylydnad bygger på glädje och samarbete mellan föraren och hunden, det är en sport för alla (både förare och hundar). Rallylydnad ger dig god kontakt och följsamhet med din hund.
Ekipaget genomför en bana med ett antal skyltar, på varje skylt står det vad ekipaget ska göra.

Vi hjälps åt att stötta varandra och utveckla varandra, oavsett om det handlar om nybörjare som behöver hjälp med utförandet eller om man har problem med inlärningen av ett visst moment eller om man har något annat problem.

Varje onsdag (så länge vädret tillåter) mellan 18.00–20.00 tränar vi rallylydnad tillsammans. Vi kommer överens om vi bygger och hjälps åt att plocka både fram och undan.

Pris: Gratis. Krav att man är medlem i Råådalens Brukshundsklubb

Anmäl/frågor till Erika_Elgstrom@hotmail.com, 0735-605475

Alla är varmt välkomna!

Skotträning

Under den ljusa årstiden har vi skotträning tisdagar, 17.30 – 18.00.
Alla medlemmar är hjärtligt välkomna!

Startar åter den 28 februari 2023.

Specialsök

SBK arbetar för att Specialsök ska bli en tävlingsgren så småningom och det finns redan nu inofficiella tävlingar.

Vi vill gärna förbereda oss och samtidigt ha väldigt roligt tillsammans med våra hundar. Träningarna blir litegrann när det passar oss som är med i gruppen. 

Vi tar in nya medlemmar när det finns plats. Förutsättningen är att man har kunskap om specialsök och är medlem Råådalens BK. Träningsgruppen är gratis! 

Maria Venhammar 
mariavenhammar@gmail.com

Specialsök för aktivering

För att komplettera den träningsgrupp som redan finns i specialsök och ge ännu fler medlemmar möjligheten att träna tillsammans med andra likasinnade, skapar vi nu ytterligare en träningsgrupp.

Denna träningsgrupp kommer att utgå från Råådalens BK och befinna sig på klubben eller i dess direkta närhet. Vi kommer att vara både inomhus och utomhus, beroende på väder och övriga kurser. Träningsgruppen passar dig som har viss kunskap om specialsök och vill aktivera din hund. Målsättningen att tävla kan givetvis finnas, men det är inget krav.

Observera att denna grupp inte är instruktörsledd, utan alla hjälps åt. Träningsgruppen är kostnadsfri, men medlemskap i Råådalens BK krävs.

Träningsgruppen kommer ligga på tisdagar jämna veckor, 18:30 – 20:30.

Intresserad? Skicka din anmälan till annika.hedman63@gmail.com.  

Sök – vardag

Hej alla!

Alla som har tid och lust att vara med i våran sökgrupp är hjärtligt välkomna.
Vi tränar våra hundar att hitta människor i skogen. Vi träffas måndagar och onsdagar mellan kl 9 och kl 12. Var vi är är alltid olika, det finns olika områden som man bokar. Det kan t.ex vara på Söderåsen, Vedby i Klippan och så vidare.

Man måste ha tillgång till bil. Man klär sig efter väder. Vatten och mjukt godis till hunden. Fika till dig själv. Välkommen att delta, det är inga krav att man måste ha kunskap om söket utan det får man lära sig efterhand.

Du som är intresserad maila till wgarphorn@gmail.com

Liten markavgift tillkommer.

Brukslydnad

Vi träffas tisdagar och torsdagar kl 16,30- 17,45. På tisdagar är det skott träning 17,30 då hissas den röda flaggan på klubben
Brukslydnad gör man när man tävlar i spår, sök eller rapport. Vi tränar enskilt men hjälper varandra med momenten. Momenten kan t ex vara:
Budföring = man skickar hunden mellan hundägare och mottagare(annan person)
Apport (ser nästan ut som ett hundben/pinne🦴)  hunden skall snabbt hämta apporten  springa tillbaka till ägaren.  Linförighet är när hunden och ägaren går tillsammans.
Hopp över hinder.
Framförgående =hunden ska kunna på kommando springa ut i kopplet längd sedan fortsätta tills ägaren säger stanna , då går man fram till hunden. 
Inkallning = man lämnar hunden sittande går 15 m framåt gör helt om och ropar på hunden som då ska springa fort in till föraren.
Platsliggning = man lägger hundarna på en linje med 5 m mellan går ifrån hundarna 15m, där ska hundarna ligga 4 min.
Vi avslutar alla träningar med platsliggning.

Du som är intresserad maila till ishalle9@gmail.com

Mantrailing

Mantrailing är en tävlingsgren i många länder. Innebär att hunden spårar “försvunna personer” oavsett var de har försvunnit. Vi tränar oftast i samhället, på hårda underlag (asfalt, grus ….) och där många andra människor/hundar/bilar ….. rör sig. Givetvis kan man också träna andra spår i gruppen såsom SBK-spår, precisionsspår, IPO-R-spår eller vad man nu vill kalla dem. Vi har inga spikade träningsdagar utan den i gruppen som känner för att ordna en träning meddelar så via FB-gruppen och de som kan deltar.

IPO-R

Gruppen är för dig som redan börjat träna IPO-R och/eller är intresserad av att träna för tävling. Startar fredag 3/3-23. Träffarna kommer ske framförallt kvällstid, men kan även ske på dagtid samt olika veckodagar. För mer exakt information om träningstillfällen och tid kontakta Maria Venhammar.

Du som är intresserad maila till mariavenhammar@hotmail.com