Våra träningsgrupper

I en träningsgrupp träffas vi och hjälps åt att få ut så mycket som möjligt av ett träningspass, utan instruktörer. Det innebär att var och en själv tar ansvar för vad ni som ekipage behöver träna på, även om man har ett stöd från de övriga medlemmarna i träningsgruppen.

Om man behöver hjälp med inlärning, moment eller bara har ett generellt problem, så kan man diskutera lösningar, få feedback och utvärdering från träningsgruppen. Genom denna diskussion och utvärdering utvecklas alla deltagare i gruppen.

En träningsgrupp är garanterad plats på appellplanen och/eller klubbens träningsmarker. Kravet är att det finns en ansvarig för gruppen som sköter inrapportering till Studiefrämjandet, att gruppen är öppen för alla (i mån av plats) och att den annonseras på hemsidan och i Facebookgruppen. Alla deltagare måste vara medlemmar i Råådalens Brukshundklubb. Våra träningsgrupper är gratis (sökgrupperna erlägger en mindre markavgift). 

Är ni intresserade av att starta en träningsgrupp, kontakta styrelsen!

Agility

Träningsgrupp för dig som tränar agility oavsett nivå. Vi bygger flera mindre kombinationer vid varje träningstillfälle, för att det ska finnas möjlighet att träna oavsett hur långt man kommit. Alla är välkomna och tanken är att man tar hjälp av varandra under träningen och på så sätt utbyter erfarenheter och tips. Det är roligare att träna tillsammans! Instruktör kommer att finnas tillgänglig vissa veckor, vid övriga tillfällen kommer banskisser att tillhandahållas om så önskas.

Instruktör: Mia Baltrock

Förkunskaper: Hunden måste kunna arbeta lös och bör kunna utföra samtliga hinder.

Datum: Träningsgruppen kommer att gå på onsdagar med start den 5/5 kl 19-21.

Kostnad: Gratis för Råådalens medlemmar. Medlemskap i Råådalens BK krävs.

Anmälan: Intresserad av att vara med? Skicka ett mail till mia.baltrock[snabel-a]hotmail.com.

OBS! Det finns inget maxantal för deltagande i träningsgruppen, men föranmälan för varje enskilt tillfälle kommer tillämpas i enlighet med rådande restriktioner.

Tisdagsgruppen

Det här är gruppen där vi tränar alla sorters lydnadsmoment inom både lydnad och bruks. Du tränar på din egen nivå. Vi lägger störst vikt på störning – då detta är något som man inte kan träna på egen hand.

Under denna träning, kan hundar komma på inkallning korsan och tvärsan eller så kommer det en boll farande. Gruppen är skapad just för störningträning, så man kan inte klaga på detta.

Vi börjar alltid med platsliggning och sittande i grupp, därefter kör vi ofta något gemensamt. Sedan avslutas det hela med egen träning. OBS, detta är ingen kurs, så man ska ha grunderna i hur man tränar hund.

Medlemsskap i Råådalens Brukshundklubb krävs.
Vid frågor kontakta Eva Hurtig på telefon 0734-41 20 75.
Vi träffas tisdagskvällar mellan kl. 18.30-19.30.

OBS! Gruppen kan träffas på andra platser än på klubben. Kontakta därför Eva innan ni åker till tisdagträningen för att få veta var gänget tränar!

Alla är varmt välkomna!

Rallylydnad

Rallylydnad bygger på glädje och samarbete mellan föraren och hunden, det är en sport för alla (både förare och hundar). Rallylydnad ger dig god kontakt och följsamhet med din hund.
Ekipaget genomför en bana med ett antal skyltar, på varje skylt står det vad ekipaget ska göra.

Vi hjälps åt att stötta varandra och utveckla varandra, oavsett om det handlar om nybörjare som behöver hjälp med utförandet eller om man har problem med inlärningen av ett visst moment eller om man har något annat problem.

Varje onsdag (så länge vädret tillåter) mellan 18.00–20.00 tränar vi rallylydnad tillsammans. Vi kommer överens om vi bygger och hjälps åt att plocka både fram och undan.

Pris: Gratis. Krav att man är medlem i Råådalens Brukshundsklubb

Anmäl/frågor till Erika_Elgstrom@hotmail.com, 0735-605475

Alla är varmt välkomna!

Tävlingslydnad

I lydnaden ska hunden läras att utföra ett flertal olika moment både nära föraren och på avstånd. Hunden ska kunna hämta föremål och hoppa över hinder. Momenten sker både med och utan koppel. Viktigt i lydnad är samarbetet mellan förare och hund.
Ett bra lydnadsekipage har ofta en fin och förtroendefull relation.
En person som håller på med lydnad gillar nog ofta klurigheter och blir duktig på att träna detaljer och lösa svårigheter. Belöningen blir ofta en harmonisk och nöjd hund som fått använda sitt huvud till
problemlösning.

Här riktar vi oss till de som har tävlat eller planerar att tävla i lydnad. Vi kommer att diskutera förbättringar i moment, momentinlärning, eller andra problem som kan uppkomma inom tävlingslydnad.

Vi kommer också att kunna turas om att vara tävlingsledare åt varandra för att få så tävlingslikträning som möjligt efter önskemål.
Varje torsdag (så länge vädret tillåter) mellan 18–19.30 tränar vi tillsammans, deltagarnas önskemål styr upplägget för varje träningstillfälle.

Pris: Gratis. Krav att man är medlem i Råådalens Brukshundsklubb

Anmäl till Erika_Elgstrom@hotmail.com, 0735605475
Varmt välkomna!

Skotträning

På tisdagar mellan 17.30 och 18.00 finns det chans för träning med skott.

Pris: Gratis. Krav att man är medlem i Råådalens Brukshundsklubb

Alla är varmt välkomna!

Specialsök

SBK arbetar för att Specialsök ska bli en tävlingsgren så småningom och det finns redan nu inofficiella tävlingar.

Vi vill gärna förbereda oss och samtidigt ha väldigt roligt tillsammans med våra hundar. Träningarna blir litegrann när det passar oss som är med i gruppen. 

Vi tar in nya medlemmar när det finns plats. Förutsättningen är att man har kunskap om specialsök och är medlem Råådalens BK. Träningsgruppen är gratis! 

Maria Venhammar 
mariavenhammar@gmail.com

Specialsök för aktivering

För att komplettera den träningsgrupp som redan finns i specialsök och ge ännu fler medlemmar möjligheten att träna tillsammans med andra likasinnade, skapar vi nu ytterligare en träningsgrupp.

Denna träningsgrupp kommer att utgå från Råådalens BK och befinna sig på klubben eller i dess direkta närhet. Vi kommer att vara både inomhus och utomhus, beroende på väder och övriga kurser. Träningsgruppen passar dig som har viss kunskap om specialsök och vill aktivera din hund. Målsättningen att tävla kan givetvis finnas, men det är inget krav.

Observera att denna grupp inte är instruktörsledd, utan alla hjälps åt. Träningsgruppen är kostnadsfri, men medlemskap i Råådalens BK krävs.

Träningsgruppen kommer ligga på tisdagar jämna veckor, 18:30 – 20:30. Första tillfället är den 30 november.

Intresserad? Skicka din anmälan till sara.bjorck1@gmail.com.  

Sök – vardag

Det här är en grupp som tränar tävlingsinriktat i bruksgrenen sök. Träningen sker 9.00 – 12.00 på vardagar.

För att vara med i gruppen måste du vara medlem i Råådalens Brukshundklubb.
Vi vill också att du har lite koll på vad sök är.
Klicka på länkarna så får du reda på mer:

Specialmoment Sök
Regler Bruksprov

Nya medlemmar tas in i gruppen i mån av plats.
Eftersom träningen framförallt sker i skogen måste man ha tillgång till bil. Liten markavgift tillkommer.

Är du intresserad?
Kontakta Walter Garphorn på telefon 0704-85 41 32.