Våra träningsgrupper

I en träningsgrupp träffas vi och hjälps åt att få ut så mycket som möjligt av ett träningspass, utan instruktörer. Det innebär att var och en själv tar ansvar för vad ni som ekipage behöver träna på, även om man har ett stöd från de övriga medlemmarna i träningsgruppen.

Om man behöver hjälp med inlärning, moment eller bara har ett generellt problem, så kan man diskutera lösningar, få feedback och utvärdering från träningsgruppen. Genom denna diskussion och utvärdering utvecklas alla deltagare i gruppen.

En träningsgrupp är garanterad plats på appellplanen och/eller klubbens träningsmarker. Kravet är att det finns en ansvarig för gruppen som sköter inrapportering till Studiefrämjandet, att gruppen är öppen för alla (i mån av plats) och att den annonseras på hemsidan och i Facebookgruppen. Alla deltagare måste vara medlemmar i Råådalens Brukshundklubb. Våra träningsgrupper är gratis (sökgrupperna erlägger en mindre markavgift). 

Är ni intresserade av att starta en träningsgrupp, kontakta styrelsen!

Agility

Uppdatering pågår.

Rallylydnad

Rallylydnad bygger på glädje och samarbete mellan föraren och hunden, det är en sport för alla (både förare och hundar). Rallylydnad ger dig god kontakt och följsamhet med din hund.
Ekipaget genomför en bana med ett antal skyltar, på varje skylt står det vad ekipaget ska göra.

Vi hjälps åt att stötta varandra och utveckla varandra, oavsett om det handlar om nybörjare som behöver hjälp med utförandet eller om man har problem med inlärningen av ett visst moment eller om man har något annat problem.

Varje onsdag (så länge vädret tillåter) mellan 18.00–20.00 tränar vi rallylydnad tillsammans. Vi kommer överens om vi bygger och hjälps åt att plocka både fram och undan.

Pris: Gratis. Krav att man är medlem i Råådalens Brukshundsklubb

Anmäl/frågor till Erika_Elgstrom@hotmail.com, 0735-605475

Alla är varmt välkomna!

Skotträning

Under den ljusa årstiden har vi skotträning tisdagar, 17.30 – 18.00.
Alla medlemmar är hjärtligt välkomna!

Specialsök

Specialsök är en officiell tävlingsgren.

Vi vill gärna förbereda oss och samtidigt ha väldigt roligt tillsammans med våra hundar. Träningarna blir litegrann när det passar oss som är med i gruppen. 

Vi tar in nya medlemmar när det finns plats. Förutsättningen är att man har kunskap om specialsök och är medlem Råådalens BK. Träningsgruppen är gratis! 

Maria Venhammar 
mariavenhammar@gmail.com
Sök – vardag

Alla som har tid och lust att vara med i våran sökgrupp är hjärtligt välkomna.
Vi tränar våra hundar att hitta människor i skogen. Vi träffas måndagar och onsdagar mellan kl 9 och kl 12. Var vi är är alltid olika, det finns olika områden som man bokar. Det kan t.ex vara på Söderåsen, Vedby i Klippan och så vidare.

Man måste ha tillgång till bil. Man klär sig efter väder. Vatten och mjukt godis till hunden. Fika till dig själv. Välkommen att delta, det är inga krav att man måste ha kunskap om söket utan det får man lära sig efterhand.

Du som är intresserad maila till wgarphorn@gmail.com

Liten markavgift tillkommer.

Brukslydnad

Vi träffas tisdagar och torsdagar kl 16,30- 17,45. På tisdagar är det skott träning 17,30 då hissas den röda flaggan på klubben
Brukslydnad gör man när man tävlar i spår, sök eller rapport. Vi tränar enskilt men hjälper varandra med momenten. Momenten kan t ex vara:
Budföring = man skickar hunden mellan hundägare och mottagare(annan person)
Apport (ser nästan ut som ett hundben/pinne🦴)  hunden skall snabbt hämta apporten  springa tillbaka till ägaren.  Linförighet är när hunden och ägaren går tillsammans.
Hopp över hinder.
Framförgående =hunden ska kunna på kommando springa ut i kopplet längd sedan fortsätta tills ägaren säger stanna , då går man fram till hunden. 
Inkallning = man lämnar hunden sittande går 15 m framåt gör helt om och ropar på hunden som då ska springa fort in till föraren.
Platsliggning = man lägger hundarna på en linje med 5 m mellan går ifrån hundarna 15m, där ska hundarna ligga 4 min.
Vi avslutar alla träningar med platsliggning.

Du som är intresserad maila till wgarphorn@gmail.com

Brukslydnad 2


Riktar sig till nya och gamla medlemmar som satsar mot tävling bruks/IPO-R och är självgående eftersom vi alla hjälps åt med träningen.

När: Vissa lördagförmiddagar.

För frågor? Mejla mariavenhammar@gmail.com
Mantrailing

Mantrailing är en tävlingsgren i många länder. Innebär att hunden spårar “försvunna personer” oavsett var de har försvunnit. Vi tränar oftast i samhället, på hårda underlag (asfalt, grus ….) och där många andra människor/hundar/bilar ….. rör sig. Givetvis kan man också träna andra spår i gruppen såsom SBK-spår, precisionsspår, IPO-R-spår eller vad man nu vill kalla dem. Vi har inga spikade träningsdagar utan den i gruppen som känner för att ordna en träning meddelar så via FB-gruppen och de som kan deltar.

IPO-R

Gruppen är för dig som redan börjat träna IPO-R och/eller är intresserad av att träna för tävling. Startar fredag 3/3-23. Träffarna kommer ske framförallt kvällstid, men kan även ske på dagtid samt olika veckodagar. För mer exakt information om träningstillfällen och tid kontakta Maria Venhammar.

Du som är intresserad maila till mariavenhammar@gmail.com

Allmän träning – start 19/2

Tillfällena kommer att vara instruktörsledda och du kommer ha möjlighet att ställa eventuella frågor. Vad som kommer tränas varierar för varje tillfälle. Fokus är hundens allmänna vardagslydnad (hundmöten, gå fint i koppel, hälsa, lyssna på föraren…)

Varje tillfälle kostar 20:-, betalas med Swish, en QR-kod kommer finnas på plats där man skannar och betalar. Ingen föranmälan krävs.

För att se alla datum klicka här.