Ny träningsgrupp i bruksmomentet Sök

Äntligen!! Nu har vi på Råådalen startat upp en ny träningsgrupp i bruksmomentet Sök.

Har du intresse av att träna sök tävlingsinriktat? Skulle du vilja delta i gruppen? Gå in och läs om förutsättningarna för deltagande.
Klicka här för att komma till sidan.

Utdrag från SBK’s hemsida
Träna sök
En bra förutsättning är att hunden skall vara tillgänglig och tycka om att ta kontakt med främmande människor. Den skall kunna jobba självständigt samtidigt som den följer okopplad sin förares dirigering.
Så här tränar du sök
Det finns olika sätt att lära in och träna sök. Hunden markerar hittad figurant antingen genom att bli kvar och skälla vid figuranten eller genom att i munnen ta en markeringsrulle, som hänger i halsbandet, och återvända till sin förare. När man tränar sök skall man vara flera ekipage så att man kan hjälpas åt att gömma sig som figurant.
Vilka hundar kan träna
I princip alla hundar kan vara med och träna. De allra minsta hundarna kanske kan ha svårt att jobba i snårig och svårtillgänglig terrräng.


//Carina Fagerström